| Füstölthússal rakott karfiol receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 közepes fej karfiol 50 dkg burgonya 10 dkg főtt füstölt hús 2 kemény tojás 5 dkg vaj 1 dl tejföl 4 dl tej 2 evőkanál liszt só reszelt szerecsendió a tepsi kikenéséhez vaj Elkészítés: A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és karikákra vágjuk. A rózsáira szedett karfiolt sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kikenünk vajjal, beleterítjük a burgonya felét, kissé megsózzuk, rászórjuk a csíkokra vágott főtt füstölt húst, majd befedjük a karfiolrózsákkal és meglocsoljuk a tejföllel. Erre tesszük a karikákra szeletelt kemény tojást, végül a maradék burgonyát. Elkészítjük a mártást: A vajból meg a lisztből világos rántást készítünk, felengedjük a tejjel, és állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Csipet sóval és szerecsendióval ízesítjük, ráöntjük a karfiolos rakottasra, és forró sütőben addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |