| Zöld spárgás burgonyasaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 kg nem szétfövő, apró szemű burgonya vagy újburgonya só 25 dkg zöld spárga 2 db salottahagyma kb. 2,5 dl zöldségleves-alaplé 4 evőkanál fehér balzsamecet frissen őrölt bors 1 csipet cukor 1/2 db kezeletlen citrom reszelt héja 5 evőkanál olívaolaj Elkészítés: 1. A megmosott burgonyát forrásban levő sós vízben megfőzzük kb. 15 perc alatt. Közben a megmosott spárgasípokat az alsó harmadukon meghámozzuk, és a fás végek eltávolítása után falatnyi darabokra vágjuk. Forrásban levő sós vízben roppanósra főzzük kb. 7 perc alatt, majd leszűrjük, jeges vízzel leöblítjük (ettől szép zöld marad) és lecsepegtetjük. 2. Az öntethez a megtisztított salottát apróra kockázzuk, majd az alaplével és 2 evőkanál balzsamecettel felforraljuk. A burgonyát leszűrjük, meghámozzuk és salátástálba szeleteljük. Leöntjük a hagymás lével, és állni hagyjuk kb. 30 percig. 3. A maradék 2 evőkanál balzsamecetet összekeverjük a citromhéjjal, valamint az olívaolajjal, és a spárgára locsoljuk. Végül a burgonyát és a spárgát óvatosan összeforgatjuk. Tanácsok: Az öntetet különlegesebbé teheted finomra vágott turbolyával és biopiacon beszerezhető vízitormával. Végül a salátát tetszés szerint megszórhatod 4 dkg pirított, hántolt napraforgómaggal. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |