Tutireceptek.hu fejléc

Zöld spárgás burgonyasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 kg nem szétfövő, apró szemű burgonya vagy újburgonya

25 dkg zöld spárga
2 db salottahagyma
kb. 2,5 dl zöldségleves-alaplé
4 evőkanál fehér balzsamecet
frissen őrölt bors
1 csipet cukor
1/2 db kezeletlen citrom reszelt héja
5 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
1. A megmosott burgonyát forrásban levő sós vízben megfőzzük kb. 15 perc alatt. Közben a megmosott spárgasípokat az alsó harmadukon meghámozzuk, és a fás végek eltávolítása után falatnyi darabokra vágjuk. Forrásban levő sós vízben roppanósra főzzük kb. 7 perc alatt, majd leszűrjük, jeges vízzel leöblítjük (ettől szép zöld marad) és lecsepegtetjük.

2. Az öntethez a megtisztított salottát apróra kockázzuk, majd az alaplével és 2 evőkanál balzsamecettel felforraljuk. A burgonyát leszűrjük, meghámozzuk és salátástálba szeleteljük. Leöntjük a hagymás lével, és állni hagyjuk kb. 30 percig.

3. A maradék 2 evőkanál balzsamecetet összekeverjük a citromhéjjal, valamint az olívaolajjal, és a spárgára locsoljuk. Végül a burgonyát és a spárgát óvatosan összeforgatjuk.

Tanácsok:
Az öntetet különlegesebbé teheted finomra vágott turbolyával és biopiacon beszerezhető vízitormával. Végül a salátát tetszés szerint megszórhatod 4 dkg pirított, hántolt napraforgómaggal.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyasaláta majonézesen » Meleg spárgasaláta » Karácsonyi burgonyasaláta » Mediterrán burgonyasaláta
» Spárgás-mustáros marhasült » Tavaszi burgonyasaláta » Szalonnás burgonyasaláta » Orosz burgonyasaláta
» Mogyorós burgonyasaláta » Krémsajtos burgonyasaláta » Csípős burgonyasaláta » Spárgás melegszendvics
» Cukkinis-spárgás spagetti » Burgonyasaláta kukoricával » Finom burgonyasaláta » Párizsi burgonyasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.