| Burgonyasaláta háziasan receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 4 személyre: 1 kg kiflikrumpli, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó zöldhagyma 1 csomó retek, 5-6 db kisebb csemegeuborka 6 evőkanál salátamajonéz, 2 evőkanál csípős mustás, 300 g tejföl, só,bors, cukor vagy méz az uborka leve vagy citromlé Elkészítés: A burgonyát alaposan lesikáljuk, majd sós vizben héjastul megfőzzük. Hideg vizzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, meghámozzuk és karikákra vágjuk. A megtisztított vörös- és zöldhagymát szintén felkarikázzuk. A retkez megtisztítjuk, megmossuk és negyedeljük. Az uborkát felszeleteljük. A mártáshoz a salátamajonézt a mustárral és a tejföllel kikeverjük. Sóval, borssal, cukorral vagy mézzel, valamint egy kevés uborka- vagy citromlével ízesítjük. A mártást a zöldségekre öntjük, az egészet összekeverjük és 2 órán át állni hagyjuk. Tanácsok: Könnyebb lesz a saláta, ha tejföl helyett joghurtot, vagy kefirt használunk. A receptet beküldte: Pylle Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |