| Zarzuela receptReform ételek Hozzávalók: 1 db homár 12 db közepes garnéla (16/20-as) 12 db fekete kagyló 12 db szívkagyló (vénuszkagyló) 1 fej hagyma 3 gerezd fokhagyma olívaolaj 5 dkg serrano sonka 2 evőkanál paradicsompüré 2 evőkanál dijoni mustár só, bors 6 db babérlevél 4 gerezd fokhagyma 2 db sárgarépa 1,5 dl száraz fehérbor 1 db citrom 1 csokor petrezselyem zöldje Elkészítés: Egy nagy lábasban 3-4 liter vízet forralunk, amit a petrezselyem felével, babérlevéllel, sóval, fokhagymával és szeletelt sárgarépával, valamint citrommal ízesítünk, és amibe 3 percig főzzük a homárt. A főtt homárt alulról, hosszában kettévágjuk, tepsire tesszük. A homárt meglocsoljuk kevés olívaolajjal, sóval, borssal ízesítjük, megkenjük a dijoni mustárral, lefedjük 4 szelet sonkával, meghintjük a felkockázott hagymával. Sötőben grillfokozaton 3 percig pirítjuk. Közben egy serpenyőben olívaolajat forrósítunk, beleteszünk 1-2 gerezd szeletelt fokhagymát, a maradék laskára vágott petrezselymet, hozzáadjuk a rákokat és a kagylókat, felöntjük a fehérborral és a paradicsompürével, és 2-3 perc alatt hirtelen átpirítjuk. A paradicsomos tenger gyümölcsei ragut a homárra tálaljuk, citromkarikákkal díszítjük. Jó étvágyat! A receptet beküldte: kiara25 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |