| Mákos kukoricatorta receptReform ételek Hozzávalók: - 20 dkg. kukoricadara - 20 dkg mazsola - 10 dkg darált mák - 10 dkg kókuszreszelék - KAROB-por - víz (desztillált vagy szűrt) Édesítő: - 1 ek. agavészirup (juharszirup, rizsmaláta, maltex, sztívia) Díszítéshez: - mandula / dió / aszalt gyümölcs Elkészítés: - A kukoricadarát beáztatjuk egy éjszakára. - A mazsolát megmossuk és szintén beáztatjuk, kb. 4-6 órára. - A darát másnap kb. háromszoros mennyiségű vízben sűrűre főzzük, fedő alatt 10 percig puhulni hagyjuk. - Ezután tortaformába öntjük (2-3 cm vastagon), és hagyjuk kihűlni. - A lecsepegtetett mazsolát ledaráljuk, a darált mákkal és az édesítővel jól összekeverjük. - A masszát rákenjük az alap tetejére. - A KAROB porból bevonót készítünk és körbe kenjük a tortát. - A kókuszreszelékkel egyenletesen meghinthetjük. - Díszítjük. Tanácsok: - Hagyhatjuk egy kicsit szikkadni, összeérni, de … azonnal is fogyasztható. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: apokrif Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |