| Tönkölylepény receptReform ételek Hozzávalók: 10dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt 2-2,5dl víz só egy kiskanál olívaolaj feltétnek való finomságok igény szerint Elkészítés: A liszthez folyamatos keverés mellett adjuk hozzá az összes vizet,majd hagyjuk állni egy órát a keveréket.Pihentetés után adjuk hozzá az olajat,majd jó minőségű serpenyőben süssük ki a lepényeket,mint a palacsintát.A jó lepény 2-3 mm vastag,melynek mindkét oldalát jól megsütöttük.Sütés után bedörzsölhetjük fokhagymával. Tanácsok: Tálalhatjuk friss paradicsommal,sajttal,párolt zöldségekkel,akár szalámi feltéttel is. A kész lepényeket a mélyhűtőben hosszú ideig tárolhatjuk.Amikor kivesszük őket,nyitott sütőajtónál kis hőfokon olvaszthatjuk ki őket,pici vízpermettel megfröcskölve.Akár olvaszthatunk rá sajt vagy túróféléket. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: macoka3 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |