| Tejszínes sült szabdzsi receptReform ételek Hozzávalók: 1 közepes padlizsán 4 közepes krumpli1 kis fej karfiol 2 közepes répa 1 pritamin paprika ghí vagy növényi olaj a sütéshez 2 evőkanál ghí vagy növényi olaj 1 ek reszelt friss gyömbér 1 erős zöldpaprika apróra vágva 1/2 kávéskanál asafoetida 1/2 kávéskanál kurkuma 1 kávéskanál őrölt koriander 1 kk őrölt római kömény 2 1/2 kávéskanál só 3 dl tejszín 2 dl joghurt 1 csokor finomra vágott petrezselyem vagy korianderlevél Elkészítés: A padlizsánt, a krumplit 1.5 cm-es kockákra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a pritamint kockára vágjuk, a répát pedig hosszúkás vékony csíkokra, és valamennyit aranybarnára sütjük. A 2 evőkanál ghít vagy olajat felforrósítjuk, beleszórjuk a friss gyömbért és az erős zöldpaprikát, egy-két percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a porfűszereket is. Pár másodpercig kevergetjük, majd hozzáadjuk a kisütött zöldségeket, felengedjük tejszínnel és joghurttal, sózzuk és összeforraljuk. Egy-két perc után megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel és forrón tálaljuk. Nagyon gyorsan elkészíthető, hiszen csak kisütjük a zöldségeket, készítünk egy fűszeres alapot, összeforralunk mindent, és máris kész. Forrás: www.vegavarazs.hu www.krisna.hu Tanácsok: A sült zöldség fűszeres, tejszínes szószban mindig óriási sikert arat, és bár indiai fűszerek vannak benne, újoncok is rögtön megkedvelik. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |