| Graham kifli szezámmaggal receptReform ételek Hozzávalók: 25 dkg graham liszt 10 dkg 12%-os tejföl 12,5 dkg margarin 2,00 dkg élesztő 2,00 dkg szezámmag 1 tojássárgája a kenéshez só Elkészítés: A lisztet,margarint,tejfölt,sót tálba tesszük Az élesztőt nagyon kevés langyos vízben elmorzsoljuk,majd hozzáadjuk a liszthez.Jól összegyúrjuk,kidolgozzuk.kb 1/2 cm vastagra nyújtjuk és kb 5 cm-es háromszögekre szeljük .Majd a háromszögeket kiflivé csavarjuk,megkenjük tojássárgával,megszórjuk ízlés szerint szezámmaggal,(esetleg aki nem szereti lehet rászórni bármi más magvakat , pl köményt is.220 fokon kb 15-20 perc alatt ropogósra sütjük. Tanácsok: Ebből a mennyiségből 43 db kifli lesz. Hidegen is nagyon finom! Elkészítési idő: 30 perc Szénhidráttartalom: 3,59gr/ db gramm A receptet beküldte: stechner Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |