| Vörösboros fekete-ribizli-kocsonya receptSütemények, édességek Hozzávalók: 350 g cukor, 700 g fekete ribizli, 30 ml vörösbor, 25 g zselatin, 150 ml tejszín. Elkészítés: Lassú tűzön forraljuk fel a fekete ribizlit a cukorral, amíg a gyümölcs össze nem esik, majd szitán törjük át. Adjuk hozzá a vörösbort, és annyi vizet, hogy 1,65 l folyadékot kapjunk. Tegyünk 9 ekókanál vizet egy kis lábosba, és szórjuk bele a zselatint. Áztassuk 5 percig, majd melegítsük föl, de ne hagyjuk forrni. Öntsük a gyümölcsbe, és jól keverjük össze! Öblítsünk ki 6 db 3 dl-es puding-formát vagy tálkát hideg vízzel. Tegyünk félre 6 ek kocsonyát, és a többit öntsük a tálkákba. Tegyük 6 órát a hűtőszekrénybe. Ha kész, áztassuk be a tálkákat forró vízbe, és borítsuk ki a kocsonyákat 6 desszertes tányérra. Olvasszuk fel a félretett gyümölcskocsonyát. Öntsünk tejszínt a kocsonyák köré. Amikor a félretett kocsonya már langyos, de még folyékony, csöppentsünk a tejszínbe egy pár cseppet, és egy kis rudacskával formáljunk hullámos díszítő vonalakat a gyümölcskocsonyák köré. A zselé tetejét 50 g egész fekete ribizlivel és levélkékkel csinosíthatjuk. Tanácsok: Ha a desszertes-tányér kissé nedves, a ráborított kocsonya nem tapad rá rögtön, és könnyen el tudjuk igazítani, hogy a tányér közepére kerüljön. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |