| Vörösboros eperleves receptLevesek Hozzávalók: 30 dkg eper, 3 dl félédes vörösbor, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, 1 tojássárgája, 2 evőkanál porcukor, csipetnyi só Elkészítés: Tedd a megtisztított epret egy lábasba, és locsolj rá 2 dl bort. Főzd takaréklángon puhára, majd botmixerrel pépesítsd össze. Ezután add hozzá a tejet, majd, amikor felforrt, add hozzá a liszt a tejföl és a tejszín keverékét. Forrald néhány percig, közben gyakran kavard meg, majd a tűzről lehúzva add öntsd bele a maradék bort. Amikor teljesen kihűlt, keverd bele a tojássárgáját, a cukrot és csipernyi sót. Lehűtve kínáld. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |