| Vörösboros csülökpörkölt receptEgytálételek Hozzávalók: 1 db csontos főtt füstölt csülök 1 szelet füstölt szalonna 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 db csípős hegyes zöldpaprika 1 db piros lecsópaprika 1 db sárga (fehér) lecsópaprika chilipaprika ecetes uborka 2 db paradicsom krumpli petrezselyem babérlevél köménymag só őrölt feketebors őrölt pirospaprika majoranna olívaolaj vörösbor tejföl Elkészítés: A csülköt babérleveles vazben megfőzöm. A krumplit megpucolom, félbe, negyedbe, majd kisebb darabokra vágom, sós vízben megfőzöm. Egy serpenyőben olívaolajon a petrezselyemmel átforgatom. A hagymákat apróra vágom, a paprikákat szeletelem, a paradicsomot darabolom, a petrezselymet aprítom, a szalonnát felvágom, a csülköt nagyobb kockákra vágom. Egy serpenyőben kevés olívaolajon megsütöm a szalonnát, hozzáadom előbb a vöröshagymát, majd a fokhagymát, megdinsztelem, beleteszem a csülökkockákat, együtt dinsztelem, majd belerakom a paprikákat, végül a paradicsomot és a babérlevelet, fűszerezem. A végefelé öntök bele vörösbort, s keverek bele tejfölt.. Tálaláskor teszek a tányérra a pörköltből és a krumpliból, chilit és ecetes uborkát rakok még mellé. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |