Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros csülökpörkölt recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 db csontos főtt füstölt csülök
1 szelet füstölt szalonna
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db csípős hegyes zöldpaprika
1 db piros lecsópaprika
1 db sárga (fehér) lecsópaprika
chilipaprika
ecetes uborka
2 db paradicsom
krumpli
petrezselyem
babérlevél
köménymag

őrölt feketebors
őrölt pirospaprika
majoranna
olívaolaj
vörösbor
tejföl

Elkészítés:
A csülköt babérleveles vazben megfőzöm. A krumplit megpucolom, félbe, negyedbe, majd kisebb darabokra vágom, sós vízben megfőzöm. Egy serpenyőben olívaolajon a petrezselyemmel átforgatom.

A hagymákat apróra vágom, a paprikákat szeletelem, a paradicsomot darabolom, a petrezselymet aprítom, a szalonnát felvágom, a csülköt nagyobb kockákra vágom.

Egy serpenyőben kevés olívaolajon megsütöm a szalonnát, hozzáadom előbb a vöröshagymát, majd a fokhagymát, megdinsztelem, beleteszem a csülökkockákat, együtt dinsztelem, majd belerakom a paprikákat, végül a paradicsomot és a babérlevelet, fűszerezem. A végefelé öntök bele vörösbort, s keverek bele tejfölt..

Tálaláskor teszek a tányérra a pörköltből és a krumpliból, chilit és ecetes uborkát rakok még mellé.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros puncs 2 » Vörösboros máj » Vörösboros hagymás tojás » Vörösboros puncs
» Vörösboros sonkakocsonya » Vörösboros eperleves » Vörösboros kacsamell » Vörösboros csirkeragu
» Vörösboros málnakrémleves » Meggyleves vörösboros » Vörösboros libamell » Gombás-vörösboros gulyás
» Vörösboros pontyfilé » Vörösboros szőlőleves » Vörösboros zselé » Vörösboros csülökgulyás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.