| Vinetta azaz padlizsán krém receptZöldséges ételek Hozzávalók: 2 nagyobb sötét lila padlizsán hagyma, só, bors, fokhagyma majonézhez: 2 tojás, 2,5 dl olaj, mustár Elkészítés: 2 nagyobb darabot grillen megsütök, míg jó fekete lesz, majd hirtelen hideg vizbe teszem és közben megszabaditom a héjától. Ezután egy fadeszkára teszem egy kicsit függőlegesen, hogy jól lefollyon a leve (különben kesernyés lesz). Favágóval (de lehet robotgéppel is) pépesre vágom (v darálom) majd sóval, borssal és egy kisebb apróra vágott hagymával összekeverem. Néha 2 gerezd fokhagymával is megbolonditom. Annyi majonézt kavarok hozzá, amig a zöld színéből egészen sárgás szín lesz. A házi majonéz készitése sem bonyolult. 2 nyers tojássárgát, 1 kanál mustárt, egy csipet sóval el kell kavarni, majd 2,5 dl olajt lassan csurgatva állandó kavargatás mellett hozzá önteni. Akkor jó, ha már kemény krémszerű. Tanácsok: Többet is lelehet sütni nyáron, ledarálva lefagyasztható. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: fairy_dt Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |