| Padlizsánragu kuszkusszal receptEgytálételek Hozzávalók: kb. 30 dkg-os padlizsán 3-4 db paradicsom 3 db szép nagy zöldpaprika 1 fej vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma 4 evőkanál olaj só, őrölt bors, kakukkfű köretnek: 200 gr kuszkusz Elkészítés: A hagymát kockákra vágom, megdinsztelem az olajon a szintén kockákra vágott paprikákkal, majd hozzáadom a héjával együtt kockákra vágott padlizsánt és a paradicsomokat. A fokhagymát apróra vágva hozzáadom a többi zöldséghez, sózom, borsozom, megszórom kakukkfűvel és fedő alatt, gyakran kevergetve kb. 10 percig főzöm. Közben 200 gr kuszkuszt nagyobb, lapos jénai tálba teszem, forrásban lévő sós vízzel leforrázok (kb.4-5 dl), lefedve állni hagyom fél órányit, majd két villa segítségével föllazítom az időközben megpuhult kuszkuszt. Közepére helyezem a padlizsános ragut. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |