Tutireceptek.hu fejléc

Vecsési töltött hús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg sertésdagadó,
50 dkg savanyú káposzta,
1 kis fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
1 evőkanál mustár,
1 tojás,
1-2 evőkanál zsemlemorzsa,
5 dkg szalonna,
só és őrölt fekete bors,
1 mokkáskanál csombor (borsikafű),
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A dagadót töltésre előkészítem, vagyis éles, hegyes pengéjű késsel felszúrom. Kívül-belül sóval bedörzsölöm. A füstölt szalonnát apróra vágom, zsírját kiolvasztom. A szalonnapörcöt kiveszem a zsírból, és összekeverem a felvert tojással, a kicsavart és apróra összevagdosott káposztával, a mustárral, a sóval, a borssal, a csipetnyi cukorral, a zúzott fokhagymával és annyi zsemlemorzsával, hogy ne legyen folyós a töltelék. A felszúrt húsba annyi tölteléket töltök, hogy szép "kövér" legyen a hús. A nyílást bevarrom, és a töltött húst a szalonnazsírom serpenyőbe helyezem. Mindkét oldalán megpirítom, majd tűzálló tálba teszem. A maradék töltelékből kis gombócokat formálok, és a hús köré teszem. A tejfölt rálocsolom, és a tálat lefedve előmelegített forró sütőbe tolom. 40 percig párolom, ezután a tál tetejét levéve még egyszer megpirítom. 15 percnyi pihentetés után felszeletelem és hagymás tört burgonyát kínálok hozzá.

Tanácsok:
a képe a naplómban van!

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: ibolya58


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött dagadó » Töltött keksz II. » Mákkal töltött gombóc » Csirkemájjal töltött gomba
» Gyulai töltött karaj » Tojással töltött fasírt » Töltött padlizsán » Töltött pizza (calzone)
» Töltött fasírttekercs » Májkrémmel töltött krumpli » Juhsajttal töltött paprika » Csirkével töltött gomba
» Amerikai töltött fasirt 2 » Diós hússal töltött alma » Galyasági töltött paprika » Almával töltött camembert


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.