Tutireceptek.hu fejléc

Töltött kenyér recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
1 hosszúkás, 50 dkg-os kenyér (pl. zsemle- vagy zsúrkenyér) 5 dkg margarin, 2 dl tej, 1 evõkanál liszt, 1 közepes nagyságú ecetes uborka, 5 dkg reszelt sajt, 1 fej lila hagyma, 1 csokor piros retek, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors.

Elkészítés:
A fele margarint a liszttel habzásig hevítjük, majd a tejjel felengedve, kevergetve jó sûrûre fõzzük. Ha már nem forró, belekeverjük a reszelt sajtot, a mustárt, a sót, a borsot, a megreszelt uborkát és retket, valamint a nagyon finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Ezután belekeverjük a megmaradt margarint, és addig keverjük, amíg habos, könnyû massza lesz belõle. Félretesszük a hûtõszekrénybe. A kenyér mindkét végét egyenesre vágjuk, majd egy hosszú nyelû fakanállal és egy éles, vékony pengéjû késsel kivágjuk, kitoljuk a kenyérbelet úgy, hogy a fala legalább másfél centi vastag maradjon. A kivájt kenyérbelet belekeverjük a krémbe, és megtöltjük vele az üreges kenyeret oly módon, hogy a kenyeret ráállítjuk egy alufólialapra, majd beletömködjük a masszát. Ezután alufóliába csomagoljuk, és a hûtõszekrényben legalább fél napig dermesztjük. Tálalás elõtt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Egy csésze teával kitûnõ és kiadós vacsora. Egy kenyérbõl kb. 18 szendvics vágható.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mediterrán töltött kenyér » Töltött ropogós pogácsák » Mézes-narancsos diókenyér » Töltött húsos kifli
» Amerikai töltött tojás » Paleos kenyér » Töltött füge » Kovászos kenyér
» Nyári töltött cukkíni » Hússal töltött alma » Töltött csirkecomb sajtal » Hókenyér sütés nélkül
» Cukkinis kenyér » Brazil banánkenyér » Török kenyércsemege » Trencséni kenyér, 750 g


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.