| Töltött libanyak receptHúsételek Hozzávalók: 1 liba nyakáról lehúzott bőr 10 dkg libamáj 20 dkg libahús 1 tejbe áztatott zsemle 2 tojás 3 dkg finomra vágott vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma törött bors majoránna 3 dkg zsír só tej Elkészítés: A liba nyakát megtisztítjuk, jól megmossuk, lehúzzuk a bőrt és a keskenyebb végét bevarrjuk. A húst (legjobb mellből) kétszeresen átdaráljuk az áztatott és kicsavart zsemlével. Zsírban megpirítjuk a hagymát, majd hozzákeverjük az összezúzott fokhagymát a darált húshoz, sózzuk, fűszerezzük és a tojásokat hozzáadva jól összegyúrjuk. Ha híg, zsemlemorzsával sűrítjük. Ezt a tölteléket a libanyakbőrbe töltjük, majd a másik végén is bevarrjuk, sózzuk és kevés zsírral, lassan, egyenletesen, sütőben szép pirosra sütjük. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |