| Túróval töltött szilva receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg. magvaváló szilva 15 dkg. tehéntúró 1 mokkáskanál őrölt fahéj 4 evőkanál porcukor 1/2 csomag vaníliás cukor 2 dkg. vaj 8 dkg. földimogyoró vagy dió 2 evőkanál diólikőr vagy triple sec Elkészítés: A szilvát néhány percig forrásban lévő vízben főzzük, majd leszűrjűk és megvárjuk, amíg kihűl. Utána a magját óvatosan kiszedjük, vigyázva, nehogy a szemek szétessenek. A szilva üregét egy kevés fahéjjal meghintjük, és az áttört, cukorral, meg vaníliás cukorral ízesített túróval megtöltjük. A szemeket összezárjuk, úgy, hogy a túró egy ujjnyira kipúposodjon belőlük. Kivajazott tűzálló tálba rakosgatjuk, a tetejüket mogyorószemekkel díszítjük, a többit durvára vágva, vagy darálva hintjük rá. Forró sütőben átsütjük, ügyelve, nehogy túlzottan megpiruljon, végül likőrrel meglocsoljuk, és azonnal tálaljuk. Tanácsok: Sárgabarackból és almából is készülhet. Kalóriatartalom: 210 kcal A receptet beküldte: Pofi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |