| Rakott csirkemáj besamellel receptHúsételek Hozzávalók: 1/2 kg csirkemáj 12 szelet bacon szalonna 10-15 dkg reszelt sajt (füstölt is lehet) ételízesítő ízlés szerint(sótól megkeményedik a máj) és majoranna Besamelhez: 15dkg margarin kb.2evőkanál liszt kb. 2 dl tej 1kk.öröltszerecsndió csipet só és bors Elkészítés: Egy kis alakú tepsit készítünk elő. Rétegelve készítjük az ételt, így az első réteg a szeletelt bacon lesz amit a tepsibe fektetünk. A májat tisztítás után az ételízesítős- majorannában "megfürdetjük" és a tepsiben lévő szalonnára fektetjük egymás mellé. Újabb réteg szalonna következik rá. Amint ezzel végeztünk, következik a besamell, amint a következő képpek készítünk: 1. Kicsi tűzön a margarint lábasba helyezzük, olvasztani, és hozzá szórjuk apránként a lisztet. Vigyázva hogy meg ne égjen, egyfolytában keverjük, és felöntjük a tejjel. Puding állagú mártást kell hogy kapjunk. Ha tül sűrűnek találjuk, lehet még tejjel hígítani. Kevés reszelt sajtot rakunk bele, sóval borssal és a szerecsendióval ízesítjük a mártást. Rátesszük a mártást a rétegelt húsra, és megszórjuk a maradék sajttal. Sütőben sütjük, kb, 20 percet, körettel tálaljuk. Tanácsok: Nálunk nagyon ízlett, igaz én egy kicsit elsóztam :D Jó étvágyat!! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: akilyna Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |