Tutireceptek.hu fejléc

Rakott csirkemáj besamellel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1/2 kg csirkemáj
12 szelet bacon szalonna
10-15 dkg reszelt sajt (füstölt is lehet) ételízesítő ízlés szerint(sótól megkeményedik a máj) és majoranna

Besamelhez:
15dkg margarin
kb.2evőkanál liszt
kb. 2 dl tej
1kk.öröltszerecsndió
csipet só és bors

Elkészítés:
Egy kis alakú tepsit készítünk elő. Rétegelve készítjük az ételt, így az első réteg a szeletelt bacon lesz amit a tepsibe fektetünk. A májat tisztítás után az ételízesítős- majorannában "megfürdetjük" és a tepsiben lévő szalonnára fektetjük egymás mellé. Újabb réteg szalonna következik rá. Amint ezzel végeztünk, következik a besamell, amint a következő képpek készítünk:
1. Kicsi tűzön a margarint lábasba helyezzük, olvasztani, és hozzá szórjuk apránként a lisztet.
Vigyázva hogy meg ne égjen, egyfolytában keverjük, és felöntjük a tejjel. Puding állagú mártást kell hogy kapjunk. Ha tül sűrűnek találjuk, lehet még tejjel hígítani. Kevés reszelt sajtot rakunk bele, sóval borssal és a szerecsendióval ízesítjük a mártást.
Rátesszük a mártást a rétegelt húsra, és megszórjuk a maradék sajttal. Sütőben sütjük, kb, 20 percet, körettel tálaljuk.

Tanácsok:
Nálunk nagyon ízlett, igaz én egy kicsit elsóztam :D


Jó étvágyat!!

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: akilyna


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemájjal töltött karaj » Rakott zöldség másként » Túrós-kapros rakott tészta » Virslis rakott kelbimbó
» Csirkemájas » Hamis sonkás rakott tészta » Gombás rakott burgonya » Nyárias rakott kel
» Rakott répa » Sonkás rakott zöldbab » Rakott krumpli cukkinivel » Csirkemáj római tálban
» Rakott gomba másképp » Tejfölös rakott tészta » Kanizsai rakott hús » Zellerrakottas sonkával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.