| Töltött sertéssült receptHúsételek Hozzávalók: 4 adaghoz: 3 szelet toastkenyér 1/2 citrom 2 gerezd fokhagyma 1 nagy csokor petrezselyem 2 szál újhagyma 5 dkg őrőlt mandula 1 tojássárgája 3 ek olívaolaj só, őrőlt fehérbors 70 dkg sertéslapocka (bevágott zsebbel) 2dl száraz fehérbor konyhai zsineg Elkészítés: A kenyeret kockákra vágjuk. A citrom héját vékonyan lehántjuk, apróra vágjuk és a levét kinyomjuk. A kenyérkockákat, a citromhéjat, 1ek. citromlevet, az áttört fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet,a karikákra vágott újhagymát, a mandulát, a tojássárgáját és 2 ek olívaolajat összekeverünk, sózzuk, borsozzuk. A masszát a hús zsebébe töltjük, a nyílást a konyhai zsinegel összeöltjük.A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A maradék olajat serpenyőben megforrosítjuk. A húst körös-körül sóval, borssal bedörzsöljük, és mindkét oldalát jól átsütjük. Sütőben kb 1 óráig sütjük. 20 perc múlva a borral felöntjük és a húst időnként meglocsoljuk vele. Ha kész, szeletekre vágjuk és a pecsenyelével tálaljuk. Elkészítési idő: 50 perc Kalóriatartalom: 600 kcal Szénhidráttartalom: 10 gramm Zsírtartalom: 40 gramm A receptet beküldte: Kicsivuk Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |