Tutireceptek.hu fejléc

Fülemüle-tál recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
5 személyre:

5 szelet kicsontozott karaj kb.35 dkg ,
35 dkg sertésmáj,
25 dkg darált comb,
30 dkg sertás velő (hártyáitól megtisztítva)
30 dkg gomba,
1 tojás,
1-2 gerezd fokhagyma
2 kis fej vöröshagyma
só,
bors,
őrölt paprika
ételizesítő

Elkészítés:
A karajszeleteket sózzuk, lisztben megforgatjuk és kisütjük. A májszeleteket kirántjuk. A darált húshoz 1 tojást, fokhagymát, borsot,őrölt paprikát, reszelt vöröshagymát keverünk. 5 pogácsát formázuk és szintén kisütjük. A velőt pirított hagymával, borssal, ételizesítővel, sóval ízesítve megsütjük. A laskára vágott gombát hagymán megsütjük, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük.

Tálalásnál a hússzeletekre rakjuk a gombát, a májszeletekre a velőt, majd a húspogácsákra a már korábban karikára vágott, kissé sózott, enyhén ecetes, nyers vöröshagymát.

Tanácsok:
Köretnek adhatunk rizst, hasábburgonyát, esetleg mindkettőt. Salátát adunk hozzá


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mustáros-kefires csirkecomb » Radnai pecsenye » Spenót hússal » Mátrai Borzaska
» Piláf » Csirkemell rizibizivel » Sült kacsacomb » Csirke zezsua módra
» Finom karaj » Tejszínes hús dupla sajttal » Ananászos csirke/pulyka » Sajtos csülökmetélt
» Sertés szeletek vadász módra » Sonkás csirkemellfilé » Ananászos csirke » Tavaszi rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.