Tutireceptek.hu fejléc

Vadas őzpecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 őz vesepecsenyéje
1 pohár vörösbor
3 kanál ribizlikocsonya vagy ribizlidzsem
só, bors
vaj vagy margarin a sütéshez

Elkészítés:
A vadas pácléből kivett bélszínt jól letisztítjuk a hártyáitól, szárazra töröljük és két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Könnyedén kiklopfoljuk és vajban kisütjük. Amikor belül már nem pirosak, forró tálra szedjük és melegen tálaljuk.
A sütéstől maradt vajba beleöntjük a bort és a ribizlidzsemet is besűrítjük.
Külön csészében adjuk a húshoz.

Tanácsok:
Zsemlegombóccal vagy gombás metélttel tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vadászital » Vadnyúl vadasan » Fővadászné bombája » Vadas csirke
» Hamis vadas » Vadas marhatokány » Babgulyás vadász módra » Vadas-pulykából
» Hamis vadas mártás » Csirke vadasan » Gomba vadasan elkészítve » Sertéshús vadász módra
» Vadas bélszín » Vadas őzgerinc » Zsemlegombóc vadashoz » Diétás vadas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.