| Marhagulyás paleosítva receptLevesek Hozzávalók: 60 dkg marhahús (pl. lábszár, marhanyak) 10 dkg házi füstölt szalonna 1 nagy fej vöröshagyma 4-5 gerezd fokhagyma 1 paradicsom 1 zöldpaprika 1 kg vegyes leveszöldség (sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér, karalábé) 1-2 evőkanál pirospaprika 1 teáskanál őrölt vagy egész kömény 3 db babérlevél frissen őrölt bors ízlés szerint 1,5 evőkanál só ízlés szerint 1 csokor friss zöldpetrezselyem Elkészítés: A szalonnát, a vöröshagymát apró kockákra, húst kb. 2-3 cm-es darabokra, a zöldségeket szintén kockákra vágjuk. A szalonnát lassú tűzön jól kisütjük, benne lehet hagyni a levesben, de ki is szedhető. A szalonnabőrt is beledobhatjuk, jól belefő majd az íze az ételbe. A kiolvadt zsíron megpirítjuk a hagymát, majd ha már kezd színesedni, átpirítjuk rajta a húst. Ha kifehéredett, megfűszerezzük sóval, borssal, köménymaggal, zúzott fokhagymával, beledobjuk a babérleveleket. Belekeverjük a pirospaprikát is, majd hogy meg ne égjen, minél előbb felöntjük kevés vízzel. A felaprított paprikát és paradicsomot is ekkor tesszük bele, majd öntünk rá annyi vizet, hogy ellepje. A marhahús keménységétől függően főzzük kb. 1-1,5 órát, ha már puhul, megkóstolhatjuk, közben figyeljük, nehogy elfőjön a leve. Amikor már majdnem puha, beletesszük a zöldségeket, és ízlés szerint felöntjük még vízzel, ez lehet 3-4 liter. Ha felforrt, kb. még fél óra kell a zöldségeknek, majd a végén beletesszük az apróra vágott petrezselyem-zöldet, zeller-zöldet. Ha szükséges, kóstolás után sózunk ízlés szerint. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |