Tutireceptek.hu fejléc

Vad apró-pecsenye szőlőmártásban recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
60 dkg kicsontozott vadhús,
25 dkg nagy-szemű piros és fehér szőlő vegyesen,
2 kisebb fej vöröshagyma,
3 evőkanál vaj,
2 dl tejszín,
1 dl száraz fehérbor,
1 evőkanál konyak,
1 teáskanál majoránna,
só,
frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:
A szőlőszemeket leszedjük a szárukról, megmossuk, félbevágjuk, és kimagozzuk. A hagymát megtisztítjuk, és vékonyra szeleteljük. A húst megmossuk, felitatjuk róla a nedvességet, és vékony csíkokra daraboljuk. Egy evőkanál vajat felhevítünk, és a húscsíkokat hirtelen megforgatjuk benne, majd a serpenyőből kivéve megsózzuk, borsozzuk. A visszamaradt pecsenyelevet felöntjük konyakkal, és jól összekeverjük. A maradék vajat egy másik serpenyőben felhevítjük, és a hagymát üvegesre pároljuk benne, majd borral felengedve felforraljuk. Beleöntjük a tejszínt, a konyakos pecsenyelevet, és addig forraljuk, amíg a mártás be nem sűrűsödik. Beletesszük a húst, utánasózzuk, és nagyon gyenge tűzön melegen tartjuk, de már nem főzzük. A szőlőszemeket kevés vajon megforgatjuk, majd a húshoz adjuk, összekeverjük vele, és majoránnát szórunk a tetejére. Szaggatott vajas galuskával vagy polentával kínáljuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós-narancsos knédli gombóc » Gemiszta (görög) » Kolozsvári rakott káposzta » Cukkinis-spárgás spagetti
» Padlizsános-lecsós csirke » Rakott makaróni 2 » Baconös rizsgolyó » Rakott húsos rizs
» Alföldi húsgombócleves » Új Nokedlis lecsó » Nokedlis hús gazdagon » Almás csirkemájas serpenyő
» Égető szerelem » Fokhagymás grill csirkecombok » Karfiol darált hússal » Tejszínes rakott karfiol


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.