| Vad apró-pecsenye szőlőmártásban receptEgytálételek Hozzávalók: 60 dkg kicsontozott vadhús, 25 dkg nagy-szemű piros és fehér szőlő vegyesen, 2 kisebb fej vöröshagyma, 3 evőkanál vaj, 2 dl tejszín, 1 dl száraz fehérbor, 1 evőkanál konyak, 1 teáskanál majoránna, só, frissen őrölt fekete bors Elkészítés: A szőlőszemeket leszedjük a szárukról, megmossuk, félbevágjuk, és kimagozzuk. A hagymát megtisztítjuk, és vékonyra szeleteljük. A húst megmossuk, felitatjuk róla a nedvességet, és vékony csíkokra daraboljuk. Egy evőkanál vajat felhevítünk, és a húscsíkokat hirtelen megforgatjuk benne, majd a serpenyőből kivéve megsózzuk, borsozzuk. A visszamaradt pecsenyelevet felöntjük konyakkal, és jól összekeverjük. A maradék vajat egy másik serpenyőben felhevítjük, és a hagymát üvegesre pároljuk benne, majd borral felengedve felforraljuk. Beleöntjük a tejszínt, a konyakos pecsenyelevet, és addig forraljuk, amíg a mártás be nem sűrűsödik. Beletesszük a húst, utánasózzuk, és nagyon gyenge tűzön melegen tartjuk, de már nem főzzük. A szőlőszemeket kevés vajon megforgatjuk, majd a húshoz adjuk, összekeverjük vele, és majoránnát szórunk a tetejére. Szaggatott vajas galuskával vagy polentával kínáljuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |