| Kolozsvári rakott káposzta receptEgytálételek Hozzávalók: 3/4 kg savanyú káposzta (váltott hideg vízben többször átmossuk, hogy ne legyen túlzottan savanyú az étel) 35 dkg sertéslapocka (darált) 10 dkg rizs (vagy árpagyöngy) 2 dl tejföl 8 dkg zsír vagy olaj 15 dkg kolbász 10 dkg füstölt szalonna őrölt paprika só egész fekete bors Elkészítés: Az átmosott savanyú káposztát kevés olajban vagy zsírban puhára pároljuk. Ezzel egy időben a darált sertéslapockát kevés hagymás, paprikás olajban megpároljuk és hozzákeverünk 10 dkg párolt rizst. A hús lehet maradék sült vagy főtt hús is. A káposztát a hústöltelékkel rétegezve lábasba vagy tűzálló tálba 3-4 sorban összerakjuk, 2 dl tejföllel meglocsoljuk. A rétegek közé rakhatunk 15 dkg karikára vágott, párolt kolbászt (sőt karikára vágott kemény tojást) is, így az eredeti. Tetejét káposztával fedjük be, kolbászkarikákat rakunk rá és a maradék tejfölt, kevés húslével hígítva ráöntjük. Ráhelyezzük a vékony szeletekre vágott füstölt szalonnát, és 20 percig előmelegített, forró sütőben sütjük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |