| Baconös rizsgolyó receptEgytálételek Hozzávalók: A rizsgolyóba 1 evőkanál étolaj 125 g szalonna, bacon (nyers) 400 g főtt rizs (fehér) 1 csapott mokkáskanál só 2 csipet bors - fekete (tört) 0.5 mokkáskanál köménymag (őrölt) 2 evőkanál petrezselyemzöld 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű) 5 evőkanál sajt - parmezán A forgatáshoz 80 g zsemlemorzsa 2 evőkanál szezámmag A sütéshez 500 ml étolaj Elkészítés: A bacont csíkokra vágjuk, majd megpirítjuk egy kevés olajon. 1 evőkanál étolaj, 125 g szalonna, bacon (nyers) Baconös rizsgolyó recept 1. fázisfotó 2 A párolt rizst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. Vegyük figyelembe, hogy a bacon is sós! 400 g főtt rizs (fehér), 1 csapott mokkáskanál só, 2 csipet bors - fekete (tört), 0.5 mokkáskanál köménymag (őrölt) A rizshez keverjük a sült bacont, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, a tojásokat és a reszelt parmezánt. 2 evőkanál petrezselyemzöld, 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű), 5 evőkanál sajt - parmezán Alaposan összekeverjük a masszát, gombócokat formázunk belőle, majd a szezámos zsemlemorzsába forgatjuk. 80 g zsemlemorzsa, 2 evőkanál szezámmag Forró olajban pár perc alatt arany barnára sütjük. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |