| Túrós-narancsos knédli gombóc receptEgytálételek Hozzávalók: 3 dl langyos tej 3 dkg élesztő 1 evőkanál kristálycukor 50 dkg liszt 0,5 dl olvasztott vaj 30 dkg túró 5 dkg porcukor 1/2 tasak vaníliás cukor 1 narancs reszelt héja Az öntethez: 4 tojás sárgája 8 dkg kristálycukor 4 dl tej 1 evőkanál liszt 1 rúd vanília Elkészítés: 1. A tejben elkeverjük az élesztőt és a kristálycukrot.A liszthez adjuk az olvasztott vajjal együtt. A tésztát egyneműre,ruganyosra dagasztjuk,és 1 órán át hagyjuk kelni. A túrót elkeverjük a porcukorral,,a vaníliás cukorral,a narancs reszelt héjával. A tésztát 8 részre osztjuk,gömböket formázunk belőle,ellapítjuk,és a közepükbe 2 kanál túrót teszünk. 2. Visszaformázzuk gömbnek,és lisztezett felületen 30 percig újra kelesztjük. A vaníliaöntethez a tojások sárgáját robotgéppel fehéredésig habosra verjük a kristálycukorral.Hozzákaparjuk a kettévágott vaníliarúd magjait.Csomómentesre keverjük a liszttel,majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet.Takarékon sűrűre főzzük(ne forrjon!),nagy fazékban vizet forralunk,szűrőt helyezünk bele,(ne érjen a vízbe!),kettesével a szűrőbe tesszük a gombócokat,és fedő alatt, kb. 20 perc alatt készre gőzöljük őket. Kalóriatartalom: 880 kcal Szénhidráttartalom: 146 gramm A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |