| Üzbég bárány piláf receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg báránylapocka 1 nagy fej vöröshagyma karikára vágva fél kg sárgarépa lereszelve 2 ek. köménymag csöves erős paprika 1 fej fokhagyma egészben 2 dl rizs víz só Elkészítés: A bárányhúsról leszedjük a zsírt és kisütjük. A töpörtyűt kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsírban pároljuk puhára a karikára vágott, gyengén megsózott vöröshagymát. Amikor megpuhult, megszórjuk a köménnyel. Kicsit együtt pirítjuk. Beletesszük a felkockázott bárányhúst, a reszelt sárgarépát, felöntjük vízzel – éppen csak, hogy ellepje – és hozzáadjuk a csöves paprikát, az egészben hagyott fokhagymát (ezt az étel elkészülte után kivesszük a raguból), majd lefedve félpuha állapotáig főzzük. Megkóstoljuk, ha kell, még utánaízesítünk. Ekkor hozzáadjuk a rizst, ha szükséges, még kevés vizet öntünk hozzá és készre főzzük. Tanácsok: Amíg fő, elkészítünk hozzá egy friss, vegyes salátát és azzal tálaljuk. Tetejét megszórhatjuk gránátalma magokkal. A receptet beküldte: valentinia Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |