Tutireceptek.hu fejléc

Üzbég bárány piláf recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg báránylapocka
1 nagy fej vöröshagyma karikára vágva
fél kg sárgarépa lereszelve
2 ek. köménymag
csöves erős paprika
1 fej fokhagyma egészben
2 dl rizs
víz


Elkészítés:
A bárányhúsról leszedjük a zsírt és kisütjük. A töpörtyűt kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsírban pároljuk puhára a karikára vágott, gyengén megsózott vöröshagymát. Amikor megpuhult, megszórjuk a köménnyel. Kicsit együtt pirítjuk. Beletesszük a felkockázott bárányhúst, a reszelt sárgarépát, felöntjük vízzel – éppen csak, hogy ellepje – és hozzáadjuk a csöves paprikát, az egészben hagyott fokhagymát (ezt az étel elkészülte után kivesszük a raguból), majd lefedve félpuha állapotáig főzzük. Megkóstoljuk, ha kell, még utánaízesítünk. Ekkor hozzáadjuk a rizst, ha szükséges, még kevés vizet öntünk hozzá és készre főzzük.

Tanácsok:
Amíg fő, elkészítünk hozzá egy friss, vegyes salátát és azzal tálaljuk. Tetejét megszórhatjuk gránátalma magokkal.


A receptet beküldte: valentinia


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bárányérmék roston » Báránytokány » Baranyai töltött szűz » Bárányleves
» Pirított báránymáj » Aszaltszilvás bárányragu » Citromos báránysült » Bárány leves
» Fűszeres báránycomb » Sajtos báránysült » Bárányrakottas » Baranyai sertéssült
» Tárkonyos bárányragu leves » Színes borsos báránysült » Bárány és gyümölcs kebab » Paradicsomos báránysült


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.