Tutireceptek.hu fejléc

Boros, fűszeres báránysült recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,5 kg bárányhús, 3 ág rozmaring, 2 dl száraz fehér bor, őrölt fekete bors, só.

Elkészítés:
A bárányhúst vékonyan beolajozzuk, sóval, borssal ízesítjük. Tepsibe helyezzük, és hozzáadjuk a rozmaring ágakat. Ízlés szerint tehető mellé felszeletelt sárgarépa, zellert, petrezselyem illetve zöldbab. A bort és egy pohárnyi vizet aláöntjük, majd a tepsit alufóliával lefedjük és az előmelegített sütőbe toljuk, ahol 180 fokon egy órán át pároljuk. Utána a fóliát levéve mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Körítése a zöldségek, de adhatunk mellé párolt rizst, vagy petrezselymes burgonyát is.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Boros kuglóf » Vörösboros nyúlgerinc » Húspogácsa boros lében » Lecsós-boros sertéspörkölt
» Vörösboros vadpörkölt » Fűszeres sárga rizs » 5 fűszeres keleti csirke » Fűszeres kávé
» Galyasági fűszeres gulyás » Fűszeres pírított aprótök » Kenőmájas fűszeresen » Fűszeres borjúszeletek
» Fűszeres marhafelsál » Zöldfűszeres Grissini » Fűszeres tésztás csirke » Vörösboros málnakrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.