| Báránycomb zöldséggel receptHúsételek Hozzávalók: 1 dl olaj, só, 1 ½ kg tisztított báránycomb, 1 fej vöröshagyma karikára vágva, 3 hámozott, kimagvazott paradicsom kettévágva, 1 újtök vastag karikákra vágva, (cukkíni is lehet) 1 mk. kakukkfű, törött bors, 1 ek. finomra vágott petrezselyem, 1 kisebb babérlevél, 2 dl víz Elkészítés: Sózzuk meg a báránycombot, és hagyjuk állni 1 órát. Mindkét oldalát pirítsuk meg az olajban. Vegyük ki a lábosból, és tegyük a helyére a vöröshagymát, paradicsomot és tököt, majd ezekre a pirított combot. Szórjuk be a kakukkfűvel, a törött borssal és a petrezselyemmel. Adjuk hozzá a babérlevelet és a vizet. Lassú tűzön, lefedve pároljuk, amíg a hús megpuhul. Szükség esetén adjunk hozzá még egy kis vizet. Ne keverjük, időnként rázzuk meg a lábost. Rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |