| Báránygerinc sütve receptHúsételek Hozzávalók: 1,2 kg báránygerinc, 1,2 dkg só, 1 citrom, 6 dkg vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 3 g rozmaring, 0,3 dl olaj, 1 csokor petrezselyem zöld, 1 csokor zeller zöld. Elkészítés: A rozmaringot elkeverjük a felaprított petrezselyemmel és zeller zölddel. A gerincet sózzuk, olajjal átkenjük, majd a fűszeres keverékkel bedörzsöljük, és egy napra hűtőbe tesszük. Kikenünk egy tűzálló tálat, majd a gerincet beletesszük. A hagymát felszeleteljük, a fokhagymát összetörjük, majd a hús mellé tesszük, és megsütjük. Sűrűn locsoljuk meg. Amikor kész, a húst leszedjük a csontról, majd felszeleteljük és visszatesszük a gerincre. Burgonyapürével és a saját levével meglocsolva tálaljuk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |