Tutireceptek.hu fejléc

Egészben sült báránygerinc recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db báránygerinc(kb 1,30 kg),
fél dl olaj a pácoláshoz,
2 db babérlevél,
4 cikk fokhagyma,
rozmaring,
só.

Elkészítés:
A báránygerincről valamennyi hártyát lefejtjük,a húst a gerinccsont mentén mindkét oldalon teljes hosszúságban bevágjuk.
Babérlevéllel,rozmaringgal elkevert olajat öntünk rá és folpack fóliával légmentesen lezárva három napig a hűtőben érleljük.
A húst az olajos pácból kivesszük,megsózzuk és forró sütőben (200-250 C fokon)a kívánt mértékig sütjük.
(átsütve kb 45-50 perc)
A sütőből kivéve azon melegében rákenjük az apróra zúzott fokhagymát.
A csontról a két filét lefejtjük és vékonyra szeleteljük.
Pácolt zöldségekkel tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült báránygerinc » Sült malac egészben » Egészben sütött pulyka » Mézes báránygerinc.
» Báránygerinc sütve » Csirke joghurtban sütve » Hagymás-sajtos tarja » Madridi húsosfazék
» Kitin-pipi » Diétás gombás husi » Mustáros-tejfölös csirke » Baconos-sajtos csirke
» Sertéshúsos rizibizi » Kínai csirkeszárnyak » Gombás tokány » Gyöngyölt vagdalthús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.