| Paradicsomos báránysült receptHúsételek Hozzávalók: 8 szelet bárányhús, 50 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál mazsola, 5 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál fehérborecet, 1 mokkáskanál cukor, frissen őrölt fekete bors, só Elkészítés: A paradicsomot egy percre forró vízbe dobjuk, majd szűrőkanál segítségével gyorsan kiszedjük, hogy könnyen le tudjuk húzni a héját, és a húsát kockákra vágjuk. A mazsolát meleg vízbe tesszük puhulni, majd leszűrjük, és félretesszük. A megtisztított hagymát finomra aprítjuk, és 1 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk, belekeverjük a kockákra vágott paradicsomot, a mazsolát, a cukrot, és hozzáöntjük az ecetet. Sóval, frissen őrölt fekete borssal ízesítjük, és az egészet néhány percig pároljuk. A húst folyó csapvíz alatt leöblítjük, papírtörlő segítségével leitatjuk róla a nedvességet, és meghintjük őrölt fekete borssal. A maradék olajat felhevítjük, és a hússzeleteket mind a két oldalukon 2-2 perc alatt hirtelen megsütjük. Megsózzuk, tányérra rakjuk, melléöntjük a paradicsomos szószt, és kis rozmaringszállal díszítve tálaljuk. Tanácsok: Nyári szezonban a paradicsom mellé köretnek süthetünk padlizsánkarikákat, patisszont is. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |