| Rakott hússzeletek receptHúsételek Hozzávalók: 8 szelet sovány karaj 1 nagy doboz májkrém (vagy tubusos májas is lehet, lehet többet is tenni bele) 1 fej hagyma vékony karikákra vágva gyros fűszerkeverék baconszalonna lapka sajt paprika és paradicsom karikákra vágva Elkészítés: A hússzeleteket szépen kiklopfolom, picit besózom. Tepsit olajjal kikenek, a hússzeleteket mustárral bekenem, megszórom kevés gyros fűszerkeverékkel, vizet öntök alá, fóliával lefedem, és a sütőbe teszem. Nem szabad hirtelen készülnie! kb. 20 perc múlva megnézem, megforgatom a hússzeleteket, és lefedés nélkül sütöm tovább. Közben pici olajon a hagymakarikákat megpárolom, majd hozzáadom a nagy doboz villával áttört májkrémet (tubusos, kenhető májaskrém is jó), kicsi összekeverem, hogy kenhető legyen. Én tubusos májkrémet szeretek használni hozzá. A húsokat kiveszem a sütőből. A májkrémes pasztából pici halmokat készítek a húsokra. Nagyobb hússzeletek esetén több májkrémre is szükség lehet! A májkrémes halmokra egy paradicsom- és egy paprikakarikát fektetek, beborítom baconnal, és lefedem egy szelet lapka sajttal. A sütőbe visszateszem, de már csak kis időre. Olajjal meglocsolgatom, kicsit lesütöm. Nagyon finom, de kicsit kalóriadús :) Tanácsok: leginkább lilahagymás burgonyasaláta illik hozzá, és azzal csináltam, és nagyon bejött :) Elkészítési idő: 100 perc A receptet beküldte: Törölt felhasználó 1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |