Tutireceptek.hu fejléc

Anna Rakott karfiolja recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40dkg darált hús
Egy kis fej hagyma,
egy nagyobb fej karfiol
15 dkg margarin,
só,
bors,
őrölt pirospaprika,
zsemlemorzsa
4 dl tejföl

Elkészítés:
A karfiolt jól megmosóm forró vízben nagyon
rövid ideig főzöm. Vigyázva nehogy kemény maradjon.Leszűröm, kicsit hűlni hagyóm.

A hagymát kevés zsíron üvegesre pirítóm, pirospaprikával meghintem, és beleteszem a darált sertés húst. Megsózóm, és fedő alatt félpuhára párolóm. Hagyóm kihűlni. Tűzálló tálat margarinnal kikenek, rárétegezem a karfioldarabok felét, sózóm, zsemlemorzsával meghintem, és ráteszem a darált húsból készített pörköltöt a zaftjával együtt. Rárétegezem a karfiol másik felét, sózóm, prézlivel megszóróm, ráteszem kisebb darabokban a maradék margarint, és lefedve közepes lángra, sütőbe teszem.

Tanácsok:
Ez egy nagyon finom és egyszerű étel..

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: Tessza35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott õszibarack » Rakott burgonya » Rakott csirkemell » Rakott krumpli saját módra
» Meggyes rakott piskóta » Csőbensült rakott tészta » Rakott krumpli cukkinivel » Rakott krumplipüré
» Görög rakott krumpli » Rakott zöldség olasz módra » Rakott krumpli másképp » Rakott sárgarépa, gomba
» Paradicsomos rakott tészta » Gombás rakott tál sütőben » Rakott mexikói » Rakott csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.