| Anna Rakott karfiolja receptHúsételek Hozzávalók: 40dkg darált hús Egy kis fej hagyma, egy nagyobb fej karfiol 15 dkg margarin, só, bors, őrölt pirospaprika, zsemlemorzsa 4 dl tejföl Elkészítés: A karfiolt jól megmosóm forró vízben nagyon rövid ideig főzöm. Vigyázva nehogy kemény maradjon.Leszűröm, kicsit hűlni hagyóm. A hagymát kevés zsíron üvegesre pirítóm, pirospaprikával meghintem, és beleteszem a darált sertés húst. Megsózóm, és fedő alatt félpuhára párolóm. Hagyóm kihűlni. Tűzálló tálat margarinnal kikenek, rárétegezem a karfioldarabok felét, sózóm, zsemlemorzsával meghintem, és ráteszem a darált húsból készített pörköltöt a zaftjával együtt. Rárétegezem a karfiol másik felét, sózóm, prézlivel megszóróm, ráteszem kisebb darabokban a maradék margarint, és lefedve közepes lángra, sütőbe teszem. Tanácsok: Ez egy nagyon finom és egyszerű étel.. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: Tessza35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |