| Gombás rakott csibehús receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg krumpli, 1 konyhakész csirke, só, bors, 4 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 30 dkg gomba, 1 csokor petrezselyem zöld, 2 dl tejföl. Elkészítés: A krumplit sós vízben héjában megfőzzük, majd meghámozzuk. A csirkét 8 részre daraboljuk. Sózzuk, borsozzuk, és a felforrósított olajon körös-körül megsütjük, kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt olajban megpirítjuk a felaprított hagymát és a gombát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a tejfölt. Egy kivajazott tepsibe elterítjük a felkarikázott krumpli felét, és kissé megsózzuk. Rárakjuk a csirkedarabokat, meglocsoljuk a tejfölös gomba felével, befedjük a maradék krumplival, majd erre kerül a maradék tejfölös gomba. Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben, közepesnél kisebb lánggal 45 percig sütjük. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |