| Rakott kekszes receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg háztartási keksz (szögletes) 3 db nagy tejföl 3 cs vaniliacukor 3 cs háztartási zselatin 2 evőkanál baracklekvár 1 db barackbefőtt 8 evőkanál porcukor Elkészítés: Másfél csomag zselatint feloldjuk egy pici vízben.Ahogy a csomagoláson írja. Tejfölt,vaniliacukrot,a feloldott zselatint,lekvárt,az apróra vágott barackot a porcukorral összekeverjük.Egy szögletes tepsit fóliával kibélelünk,az aljára sorba rakjuk a kekszet,bekenjük a masszával,újra keksz,és addig folytatjuk, amig tart a hozzávaló. A tetjére a megmaradt barack levével és a zselatinnal kocsonyát készítünk,és az egészet ráöntjük. Tanácsok: Legalább egy napot pihennie kell. A barack mellé lehet más gyümölcsöket is darabolni, minél több fajta van a masszában annál finomabb. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: tnde Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |