| Halfilével rakott krumpli receptHalas ételek Hozzávalók: 3-4 személyre: 4-5 szelet halfilé, 1 kg krumpli besamell mártás (kis lábosban olajban, 2 evőkanál lisztet felöntünk kb.1/4 l tejjel, ha sűrűsödni kezd, levesszük a tűzről) 1/2 pohár joghurt só, bors, bazsalikom, rozmaring, kapor, szerecsendió. Elkészítés: A krumplit héjában megfőzzük. A halfiléket megmossuk, ha maradt bennük szálka (biztos), azt kiszedegetjük, majd a halakat félbe, háromba vágjuk. A besamell mártást elkészítjük, a fűszereket és a joghurtot belekeverjük. A megfőtt krumplit hideg víz alá téve lehűtjük, lehúzzuk a héját. Egy tűzálló tál aljára kevés olajat öntünk, beleszeleteljük a krumpli felét, rárakjuk a halakat, ráöntözzük a joghurtos-fűszeres mártás felét, erre jöhet a maradék krumpli karikázva, majd a maradék mártás. Sütőben pirulásig, kb.1/2 órát sütjük közepes lángon. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |