| Uborkás burgonya (köret fõtt húsokhoz; 4 adag) receptKöretek Hozzávalók: 80 dkg szalonnás burgonya 1 kígyóuborka egy közepes fej hagyma egy csokor kapor 2-3 dl marhahúsleves 2 dl tejföl 5 dkg vaj 4 dkg sima liszt só frissen õrölt bors egy öntetnyi ecet Elkészítés: -A burgonyát megmossuk és héjával együtt sós vízben félpuhára fõzzük. Hagyjuk kihûlni, meghámozzuk és vastagabb szeletekre vágjuk. -A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. -Az uborkát megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk és vastagabb csíkokra vágjuk. -A kaprot megmossuk és durvára vágjuk. -A tejfölt simára keverjük. -A vajat felforrósítjuk és világosra pirítjuk benne a hagymát és a lisztet. Felöntjük levessel és tejföllel, beletesszük az uborkát és rövid ideig együtt pároljuk. -Ezután sóval, borssal ízesítjük. -Hozzáadjuk a borgonyaszeleteket és felforraljuk. -Röviddel tálalás elõtt beletesszük a kaprot és egy öntetnyi ecetet. -Szükség esetén sóval, borssal ízesítjük. -Kaporral díszítve fõtt húsokhoz köretként, vagy könnyû vacsoraként önállóan szervírozzuk. A receptet beküldte: tigirl17 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |