Tutireceptek.hu fejléc

Almás-sajtos burgonya recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
3 savanyú alma
20 dkg reszelt sajt (10 dkg márvány-, 10 dkg trappista sajt)
2 dl tejszín
késhegynyi őrölt szegfűszeg
1/2 citrom leve
5 dkg vaj
fehér bors


Elkészítés:
A burgonyát egy tűzálló tálba karikázzuk, majd sóval ízesítjük. Az almák magházát kivágjuk, majd a héjukkal együtt durvára reszeljük, és összekeverjük a citromlével. Hozzáadjuk a tejszínt, és sóval, borssal ízesítjük. A vajat megolvasztjuk, megvárjuk, amíg kihűl, majd az almához adjuk a szegfűszeggel együtt. A burgonyára ráhintjük a sajtot, majd rálocsoljuk az öntetet, és előmelegített sütőben, közepes fokozaton készre sütjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós burgonyafasírt » Fokhagymás tört burgonya » Burgonyás rétes » Pikáns burgonyafőzelék
» Sós, burgonyás kifli » Tepsis burgonya (mexikói) » Sült burgonyapüré » Juhtúrós töltött burgonya
» Sütőtök "szalmaburgonya" » Hercegnőburgonya » Rácos burgonya » Burgonya Bori
» Burgonyapürés szendvics » Ropogós burgonyaszirom » Gombás rakott burgonya » Zöldséges burgonyasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.