| Almás-sajtos burgonya receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 1 kg burgonya 3 savanyú alma 20 dkg reszelt sajt (10 dkg márvány-, 10 dkg trappista sajt) 2 dl tejszín késhegynyi őrölt szegfűszeg 1/2 citrom leve 5 dkg vaj fehér bors só Elkészítés: A burgonyát egy tűzálló tálba karikázzuk, majd sóval ízesítjük. Az almák magházát kivágjuk, majd a héjukkal együtt durvára reszeljük, és összekeverjük a citromlével. Hozzáadjuk a tejszínt, és sóval, borssal ízesítjük. A vajat megolvasztjuk, megvárjuk, amíg kihűl, majd az almához adjuk a szegfűszeggel együtt. A burgonyára ráhintjük a sajtot, majd rálocsoljuk az öntetet, és előmelegített sütőben, közepes fokozaton készre sütjük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |