| Tyúkhúsleves tojásos-citromos mártással receptLevesek Hozzávalók: 1 egész tyúk, 1 fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa, 1 db babérlevél (egész), só, 12.5 dkg rízs (hosszúszemű), 2 egész tojás, 5 evőkanál citromlé, 2 evőkanál petrezselyemzöld (friss, aprított). Elkészítés: Tisztítsd és mosd meg a tyúkot. Tisztítsd meg a hagymát és a sárgarépát. Tedd az összetevőket, a tojás és a citromlé kivételével, egy nagy lábosba, öntsd fel vízzel. Fedd le és főzd két órán át, közben a habot többször szedd le a tetejéről. Vedd ki a tyúkot, bőrözd le, vedd ki a csontját és darabold fel. Szűrd le a levest, forrald fel. Tedd a levesbe a rízst, főzd kb. 20 percig. Tedd vissza a húst, forrald fel a levest. Keverd ki a tojásokat a citromlével, dolgozd simára néhány evőkanál levessel. Vedd le a levest a tűzről és keverd bele a tojásos-citromos mártást. Szórd meg petrezselyemmel és forrón tálald. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |