| Haltekercs kapormártással receptHalas ételek Hozzávalók: Hozzávalók négy személyre: 60 dkg tengeri halfilé, egy vékony sárgarépa, egy vékony póréhagyma, egy szelet zellergumó, hal-fűszerkeverék A főzéshez: két babérlevél, egy citrom leve, egy kis fej vöröshagyma, tíz egész bors A mártáshoz: egy evőkanál vaj, egy evőkanál liszt, 1 dl tejszín, egy evőkanál gorombára vágott kapor, só A tálaláshoz: citrom, kaporlevél Elkészítés: 1. A halszeleteket mosd meg, szárítsd le. A megtisztított répát, zellert, póréhagymát vágd vékony csíkokra, oszd el a haldarabokon, szórd meg halfűszerrel, majd tekerd fel. Ezután a haltekercseket csavard szorosan alufóliába, a fólia végeit tekerd meg, majd néhány helyen villával szurkáld meg. 2. Egy tálba önts 6-8 dl vizet, tedd bele a babérlevelet, a sót, a borsot, a citromlevet, a tisztított negyedelt hagymát. Amikor forr a víz, tedd bele az alufóliás halat, és kis lángon főzd 10-15 percig. 3. A mártáshoz keverd a felforrósított vajba a lisztet, és amikor habzik, önts bele a hal főzőlevéből 1,5-2 decilitert. Forrald fel, ha kell, sózd, majd tedd bele a kaprot, a tejszínt, és ismét forrald lassan 1-2 percig. 4. Bonts ki a halakat, vond be mártással, citrommal, kaporral díszítve tálald. Párolt brokkolit és burgonyapürét kínálhatsz hozzá. Elkészítési idő: 1 óra Egy adag: 242 kcal Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: 242 kcal A receptet beküldte: Gvivike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |