| Tejbedara datolyamártással receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1/2 l egész sűrűre főzött, édes tejbedara, 1 tcs. hideg tej, 1 vaníliás cukor, 1 csepp mandulaeszencia, 1 tcs. kimagozott, préselt datolya apróra vágva, 2 ek. apróra vágott, forrázott mandula. Elkészítés: Öntsük a tejbedarát (hideg vízzel kiöblített vizes, könnyebben elválik az edénytől a kiborításkor) csészékbe, és hagyjuk kihűlni. Keverjük össze a tejet, a vaníliás cukrot, a mandulaeszenciát és a datolyát a keverőgépben. Borítsuk lapos tálra a tejbedarát úgy, hogy koszorút alkosson. Öntsük le a datolyamártással. Szórjuk be mandulával. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |