| Töltött pulyka receptHozzávalók: 1 kg pulykamellfilé (ha lehet, egyben) 30 dkg darálthús gomba 1 fej lilahagyma 1 fej vöröshagyma 1 póréhagyma szikkadt kenyér só bors paprika bazsalikom darált dió vékony szeletelt bacon Elkészítés: A pulykamellet megmosom, ráteszem egy jó nagy alufóliára, megsózom, borsozom, daráld dióval megszórom. A darált húst a szeletelt gombával (izlés szerinti mennyiség), az apróra szelt hagymákkal összekeverem, ízlés szerint füszerezem, majd a pulykamellbe beleteszem, majd összecsomagolom, a pulykamell két hosszabb szélét felhajtva. A baconcsíkokat ráhelyezem, mintegy leragasztom a rést a pulykán, bezárom az alufóliát és 200 fokra elömelegített sütöben kilónként minimum 1 órát sütöm 180 fokon. Majd kinyitom a fóliát és kicsit pirítok rajta. Tanácsok: Én fehérbormártást csináltam hozzá, és mandulás krokettet. Hatalmas sikerem volt vele, ez volt a karácsonyi menü... A receptet beküldte: nm Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |