| Szilvás máj receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg máj 25 dkg szilva 2 dl vörösbor 1 szál sárgarépa 1 szál gyökér 1 evõkanál paradicsompüré 3 evõkanál olaj só szemes bors kakukkfû babérlevél Elkészítés: A megtisztított, de egészben hagyott marhamájat egy kevés olajon hirtelen megsütjük, majd egy másik edénybe áttesszük. A visszamaradt olajban a karikákra vágott zöldséget megpirítjuk, a paradicsompürével, a vörösbor felével és vízzel felengedjük. A májra öntjük, sóval, kakukkfûvel, babérlevéllel, szemes borssal fûszerezzük, és lefedve kis lángon puhára pároljuk. Ezután a májat kivesszük, és felszeleteljük. A mártást turmixoljuk, a szilvát (mirelit is jó) belerakjuk, és öt-nyolc percig pároljuk. A szilvás mártást a felszeletelt májra öntjük, és párolt rizzsel tálaljuk. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |