| Sült, töltött tojás receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 6 kemény tojás 3 zsemle 1 fej vöröshagyma 1 púpos teáskanál mustár 2 evőkanál tejföl só, bors petrezselyem zöldségkeverék Elkészítés: A tojásokat kettévágjuk, a sárgáját kivesszük, villával összetörjük. Az összetört sárgáját az áztatott (kifacsart, és kézzel összetört) zsemlékhez keverjük. Hozzáadjuk a lereszelt hagymát, a petrezselymet, a sót, a mustárt, és a tejfölt. Borssal ízesítjük. A masszát visszatöltjük a felezett tojásokba, és a tetejüket tejföllel megöntözzük. 200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt összesütjük. Zöldségkeverékkel tálaljuk. Tanácsok: Töltés után hűtőben lehet pihentetni akár egy napot is, és a vendégek érkezése előtt betenni a sütőbe. Ha nem elég forró a sütő és sokáig sül a tojás, a fehérje gumiszerű lesz. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |