| Szilvalekvár sütőben receptHozzávalók: 5 kg szilva 1 dl 10%-os ecet 1 kg cukor Elkészítés: A megmosott, kimagozott, kettévágott szilvát kicsit összevagdosom. Egy nagy (a sütőbe beférjen) lábas aljára ecetet öntök, rászedem a szilvát. Fedő nélkül, a sütőrácsot a legalsó fokra helyezve sütöm reggelig. Reggel a szilvát a lábasban botmixerrel összepépesítem, ráöntöm a cukrot és felforralva kevergetem, amíg a cukor elolvad és rottyan egyet. Akkor forrón üvegekbe szedem, pár percre fejre állítom, majd száraz dunsztba rakom. Pár nap múlva mehet a spejzba a többi lekvár közé. A cukor mennyiségét lehet változtatni, (el is hagyható), ha maga a gyümölcs elég édes. Így akár cukorbetegek, fogyizók is fogyaszthatják. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |