| Szilvafelfújt receptSütemények, édességek Hozzávalók: - 75 dkg kimagozott szilva, - 25 dkg barnacukor, - 1,5 dl sovány tej, - 25 dkg kétszersült, - 3 tojás, - 1 evőkanál étkezési keményítő, - 1 evőkanál zsemlemorzsa, - 3 evőkanál mandulaforgács, - fahéj, - napraforgóolaj Elkészítés: Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, és belerakunk egy réteg kétszersültet. Erre helyezünk egy réteg szilvát, megszórjuk kevés cukorral és fahéjjal. Tovább folytatjuk a rétegezést, kétszersülttel fejezzük be. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat a maradék cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet és az étkezési keményítőt. Végül óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tojásmasszát ráöntjük a felfújtra, megszórjuk zsemlemorzsával és mandulaforgáccsal. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 40 percig sütjük. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |