| Almás-szilvás csirke receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg csirkecomb, esetleg csirkemell. A szószhoz negyed pohár (2 dl-es), negyed pohár barna cukor, negyed pohár ketchup, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál Worchester szósz, 2 evőkanál szójaszósz. Az almához 75 gr margarin, 2 evőkanál barna cukor, 2-3 savanyú alma meghámozva és szeletelve, 20 dkg kimagozott aszalt szilva, lehet még tenni hozzá aszalt sárgabarackot is. Elkészítés: El kell távolítani az alma magházát úgy, hogy az alma egészben maradjon. A csirkecombokat belerendezzük a tepsibe, a szószhoz valókat összekeverjük, ráöntjük a combokra és legalább fél órát állni hagyjuk (kenjük meg az alsó felét is). A combok alá tehetünk csirkemellet is. 190 fokon legalább 45 percig sütjük. Amíg sül, megcsináljuk az almát. Felolvasztjuk a margarint és a cukrot, hozzáadjuk az almát, néhány percig hagyjuk a tűzön, amíg puhulni kezd. Hozzátesszük a szilvát és még 2 percig hagyjuk. Amikor a csirkecomb megsült, rátesszük az almát és a szilvát. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |