Tutireceptek.hu fejléc

Tavaszi húsgomboc recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 db karalábé
25 dkg zöldborsó (fagyasztot is lehet)
3 szál sárgarépa
1 cs petrezselyem
40 dkg darált hús
1 tojás
kk füszerpaprika
1 kisfej vöröshagyma
só bors
1 Ek liszt

Elkészítés:
A karalábét és a sárgarépát apró kockára vágjuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót egy lábasba, tesszük.
Annyi vizel, hogy ellepje kevés sóval feltesszük főni.
A daráthúst,sót borsot pirospaprikát lereszelt hagymát, tojást jól összekeverjük. Gombocokat készitünk és a forrásban lévőre sorba rakjuk.
Majd 40 percig lassú lángon meg főzzük.

A liszthez vizet adunk és behabarjuk, megszorjuk petrezselyemmel. tálaljuk

Tanácsok:
Aki szereti tejföllel is habarhatja.

Vagy bármilyen zöldség féléből elkészitheti.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsgombóc kicsit másképpen » Tavaszi párolt csirkemell » Pikáns húsgombóc » Tavaszi zöldségsaláta
» Tavaszi túró » Vadas húsgombóc » Svéd húsgombóc » Karalábés húsgombóc
» Rizsleves húsgombóccal » Aszalt szilvás húsgombócok » Tavaszi borsóleves » Tavaszi ragu zöldborsóval
» Tökfőzelék tavasziasan :) » Zoldseges tavaszi tekercs » Tavaszi rakott » Joghurtos tavaszi saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.