| Tavaszi húsgomboc receptEgytálételek Hozzávalók: 2 db karalábé 25 dkg zöldborsó (fagyasztot is lehet) 3 szál sárgarépa 1 cs petrezselyem 40 dkg darált hús 1 tojás kk füszerpaprika 1 kisfej vöröshagyma só bors 1 Ek liszt Elkészítés: A karalábét és a sárgarépát apró kockára vágjuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót egy lábasba, tesszük. Annyi vizel, hogy ellepje kevés sóval feltesszük főni. A daráthúst,sót borsot pirospaprikát lereszelt hagymát, tojást jól összekeverjük. Gombocokat készitünk és a forrásban lévőre sorba rakjuk. Majd 40 percig lassú lángon meg főzzük. A liszthez vizet adunk és behabarjuk, megszorjuk petrezselyemmel. tálaljuk Tanácsok: Aki szereti tejföllel is habarhatja. Vagy bármilyen zöldség féléből elkészitheti. A receptet beküldte: gevi1931 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |