| Alföldi húsgombóc receptHúsételek Hozzávalók: 4-6 személyre 25 dkg burgonyás tészta 30 dkg sertéslapocka 1 vöröshagyma 1 ek. olaj só, bors pirospaprika petrezselyem 1 zöld paprika 1 paradicsom 1 dl tejföl 5 dkg reszelt sajt Elkészítés: A sertéslapockából egy pörköltet készítünk, majd a levét félretesszük, a húst pedig apróra felvágjuk. Eközben a burgonyás tésztát kinyújtjuk, kb. 5*5 cm-es kockákat vágunk ki belőle, és ezekre tesszük a húst. A tésztát összezárjuk, gombóc alakúra formázzuk, majd vízbe feltesszük főni. Ezután egy jénaiba tesszük őket, rátöltjük a tejföllel elkevert pörköltlevet, és a tetejére szórjuk a sajtot. Végül a sütőben megsütjük, és már kínálhatjuk is. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |